Referentie: Book Kennemerland

Onze samenwerking met Harold Meijer gaat vele jaren terug. Zowel bij zijn vorige ondernemingen als bij zijn huidige bedrijf Book Kennemerland legt hij zijn ICT-vraagstukken bij onze i-partner WimJan van Velzen neer. Wij spraken hem over onze samenwerking en de automatiseringen sindsdien.

Over Book

Harold Meijer begeleidt met zijn bedrijf Book Kennemerland bedrijfsovernames in het mkb. Harold: “Sinds acht jaar help ik mkb’ers met bedrijfsovernames. Zowel voor koper als verkoper, maar niet alleen gericht op de cijfers. Je moet ook aan het emotionele aspect denken. Wat gebeurt er als het bedrijf een andere kant op gaat dan je voor ogen hebt? Wanneer is het verstandig en in welke bedrijfsvorm? Ik wil dat de drempel zo laag mogelijk is en vind het belangrijk om echt naast de mkb’ers te staan, zodat ik hen goed kan begeleiden.” 

Al jaren partners

De samenwerking van Harold met i-partner gaat al jaren terug. Harold: “Ik heb WimJan van Velzen ruim twintig jaar geleden, destijds nog niet onder de naam van i-partner, voor het eerst ontmoet. Hij hielp toen met ons systeem in Exact en is sindsdien als ICT-partner onovertroffen. We kijken op een soortgelijke manier naar mensen, bedrijven en situaties, en dat helpt in de relatie.” 

“Veel bedrijven hebben een standaard pakket of format klaarliggen, wat voor een hoop klanten niet interessant is. WimJan heeft dat niet en luistert juist heel goed naar jou als klant. Hij vraagt echt waar je mee bezig bent en waar je tegenaan loopt om er vervolgens samen uit te komen. Daarom heb ik WimJan al heel lang hoog zitten.” 

In al die jaren een hoop gebeurd

Harold werkte in zijn vorige bedrijf ICE BV al heel lang met SnelStart, een pakket voor de financiële administratie. Hier kun je onder andere inkoop, verkoop en voorraad in beheren. Harold: “Maar als je hier gegevens uit wilt halen, is het een beperkt programma. WimJan heeft de rapportagesoftware AdminView aan SnelStartgekoppeld, waardoor we gemakkelijk overzichten en rapporten kunnen maken. Alles is met elkaar geïntegreerd.” De dagelijkse leiding van ICE BV is inmiddels in handen van zijn zakenpartner, die net zo tevreden is met de toevoeging van i-partner. 

Naast de behoefte aan rapportage, was er behoefte aan een webshop voor een aantal artikelen en een oplossing om de communicatie met relaties vast te leggen.Daarvoor zijn het CRM-pakket Compenda en ODOO ingericht en gekoppeld. Harold: “Met ODOO bieden we onze artikelen in een webwinkel met afrekenmodel. Dit is uiteraard ook gekoppeld aan onze financiële administratie.”

Het beste voor de klant 

Harold: “De manier waarop WimJan met zijn klanten omgaat, is afwijkend van negen op de tien andere bedrijven. Dat vind ik heel speciaal. Hij zoekt altijd naar de beste oplossing voor de klant en kijkt naar de uitdagingen die het bedrijf tegenkomt. Wat dat betreft is hij uniek in zijn soort, zulke mensen houd ik in ere.”

Meer informatie

Wil je meer weten over onze werkwijze? En ben je benieuwd wat i-partner voor jouw organisatie kan betekenen? Neem direct contact met ons op voor een kennismaking.