Huidige tijd vraagt om extra aandacht voor je debiteuren

De coronacrisis brengt veel nieuwe uitdagingen met zich mee voor ondernemers. Sommige bedrijven hebben veel werk, maar kunnen niet aan voorraad komen. Andere bedrijven zijn helemaal gesloten of vinden op alternatieve manieren toch inkomstbronnen. Juist in onzekere tijden wil je als ondernemer natuurlijk zoveel mogelijk grip op je bedrijfsadministratie hebben. Met een goede inrichting van SnelStart én bijhorende applicaties kan dat prima. Maar houd ook in de gaten hoe het met jouw klant gaat. 

Hoe gaat het met jouw klant?
Dat kun je misschien lastig inschatten. Daarom is het van belang om je openstaande vorderingen goed in de gaten te hebben. Strak debiteurenbeheer zorgt voor snellere betalingen óf daagt jouw klant uit om in een vroeg stadium met jou als leverancier in overleg te gaan.

Als klanten niet op tijd betalen dan kan dat namelijk verschillende oorzaken hebben. Jouw betaaltermijn kan onderdeel zijn van de financieringsbehoefte van je klant. Ook komt het voor dat door de drukte van alledag je klant gewoon vergeet om te betalen. Zoals altijd ligt de sleutel van je debiteurenbeheer in de communicatie. Dat begint al bij het allereerste contact met je algemene voorwaarden maar klanten hebben soms ook inkoopvoorwaarden waarmee je akkoord moet gaan.

De juiste inrichting van SnelStart
i-partner helpt jou met de juiste inrichting van SnelStart om adequaat overzicht van openstaande vorderingen te hebben én klanten gestructureerd te herinneren aan vervallen posten. Ook zijn er diverse applicaties die naadloos integreren met SnelStart en nóg een stapje verder gaan. Investeer nu wat tijd in een gestroomlijnd debiteurenbeheer en zorg ervoor dat jij als ondernemer niet verrast wordt door late betalingen.

Meer informatie
Wil je meer weten over verschillende koppelingen of de andere mogelijkheden met betrekking tot debiteurenbeheer in SnelStart? Neem contact op met een van onze adviseurs.

in Reis
Meer controle over debiteuren door gepersonaliseerde e-mails